onsdag 11 januari 2012

Bakning



Recept = 2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
2 krm salt
25g = 1/2 paket jäst
4-5 dl vetemjöl
pensla
1/2 ägg
vallmofrö

1. smält margarinet i en kastrull.
2. Tillsätt mjölken och värm den till 37° fingervarmt.
3. Smula jästen i en skål. häll mjölken över. Blanda med en träsked.
4. Tillsätt salt och sirap.
5. Tillsätt rågflingår,krossad råg,rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen tills den släpper skålen.
6. Ställ degen att jäsa i ca 10 min under bakduk.
7. Sätt ugnen på 225°. smörj en plåt.
8. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta tills den är smidig och släpper bakbordet utan mjöl.
9. Dela degen i två bitar och rulla den ut dessa i längder.
10. Dela varje längd i 6 bitar och rulla dem till runda bullar som lägges på plåten.
11. Låt bullarna jäsa med bakduk över.
12. Grädda dom i mitten av ugnen ca 10 min.
13. Lägg bullarna på galler med bakduk över.

Jag och Anton hjälptes åt

Mina bullar blev jätte goda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar